Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Nyheter

2022-02-02
Omslagsmallarna till Lättläst Nypon är uppdaterade med de senaste Nypon-balkarna.
Fakta om … och Minifakta om … är uppdaterat med styckeformat och teckenformat till ryggtext samt ny ämnesfärg till Religion.

2019-07-01
Inloggningsrutorna som används på omslagets insida för titlar som har en inloggningsskyddad webb har uppdaterats.

2018-05-03
För dig som arbetar med Skolas produkter har följande kompletteringar/förändringar gjorts:

  1. Det finns nu omslagsmallar med korrekta bågar och enklare sätt för att förändra ryggbredd. Det finns även nya omslagsmallar för provex-omslag (ny design som ska användas fr.o.m. nu) med banners för fram- och baksida. Mer info under Omslag > Omslag Skola
  2. En inlagemall för Skola finns nu på plats. Den kommer inom kort att finnas i fler format. Mer info under Inlagor > Inlagor Skola.
  3. Ett beställningsformulär i form av en skrivbar pdf finns nu att ladda hem. Syftet är att förtydliga beställningen och undvika att man glömmer vissa saker – det är många detaljer att komma ihåg. Även om du inte fått en beställning, kan den vara ett stöd i ditt arbete.
  4. När du gör _coverimage till vita omslag, ber vi dig komplettera med ytterligare en bild. Läs mer här.

2018-02-22
Det är lätt att glömma små delar av ett jobb när man lämnar det ifrån sig, särskilt om det skett ändringar i sista stund. Därför vill vi att man fortsättningsvis, när man packar ett jobb skapat i InDesign, även bifogar filen Instruktioner.txt. Genom att jämföra datum och klockslag på Instruktioner.txt och InDesign-dokumentet kan vi snabbt försäkra oss om att materialet är komplett (samma datum/klockslag = allt är förmodligen med). Se Filnamn i vänstermenyn.

En ny sida har skapats där det finns några önskemål om hur du bör jobba i InDesign, om du inte redan gör det, för att underlätta för alla. Läs mer här.

2017-12-21
Listan över tryckorter uppdaterad (Skapa pdf > Tryckerier i vänstermenyn)

2017-12-18
Preflight-inställningsfiler är uppdaterade igen... (se Inställningar i vänster-menyn). Tyvärr har vi inte fått delen som kontrollerar utfall att fungera som det var tänkt. Vi slopar den därför och ber er att manuellt kontrollera att ni kommit ihåg att lägga objekt med utfall på de ställen där det krävs.

2017-12-04
Preflight-inställningsfiler är uppdaterade (se Inställningar i vänster-menyn). Viktigt att det är dessa filer som används när du kontrollerar pdf:er innan leverans. De finns även nedladdningsbara som en hel grupp (en ny funktion i InDesign) som gör att man inte måste lägga in en i taget.

2017-10-06
Färginställningsfiler för Photoshop och InDesign är uppdaterade (se Inställningar i vänster-menyn). Viktigt att det är dessa inställningar som används när du arbetar i InDesign och Photoshop för Studentlitteraturs räkning.

2017-10-03
Jobpoptions och preflight-inställningsfiler är uppdaterade (se Inställningar i vänster-menyn). Viktigt att det är dessa filer som används när du skapar och kontrollerar pdf:er innan leverans.

2017-09-15
Tryckerier och hur de ska anges på copysidan är viktigt. Nu finns detta på en egen sida, med instruktioner, under "Skapa pdf" som ett av de sista stegen man utför innan pdf:en skapas.

2017-09-03
Dessa informationssidor har omstrukturerats och uppdaterats med bl.a. utökad information om preflight, uppdaterade preflight-inställningar och uppdaterade joboptions-filer. Det finns fortfarande information som saknas, men vi hoppas bli klara innevarande vecka. Om du har synpunkter, kontakta original@studentlitteratur.se.

2017-06-08
Ftp-rutiner förändrade - varje extern leverantör har nu ett eget konto, där alla filer ska läggas. Om man inte har ett konto, eller om man glömt användarnamn/lösenord, maila original@studentlitteratur.se och be om hjälp.

2017-05-04
Mindre uppdateringar i inlagemallarna som därmed är sparade i senaste versionen av Adobe CC.

2017-02-15
Mindre uppdatering av "Allmänna villkor" och "Tekniska krav och riktlinjer". Viktigaste förändringen är att vi numera alltid arbetar i senaste versionen av Adobe CC.

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer