Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Behöver dina studenter hjälp med metod för att analysera språkligt material?

Välkommen till digitalt miniseminarium 14 mars kl 15:30–16:00

Studenter som använder språkligt material som intervjuer, observationer och texter kan ibland ha svårt att välja och tillämpa en metod för sina uppsatser. På det här miniseminariet tipsar vi om en handfast metod att använda på samtida data för att säga något om samband mellan handlingar, språkbruk och samhälle: medierad diskursanalys (även kallat nexusanalys).

Metoden kan användas på lärarutbildningar och i olika samhällsvetenskapliga och humanistiska utbildningar. Den kan ge perspektiv på frågor som till exempel organisationsutveckling, yrkesroller och populärkultur, liksom skolfrågor, samhällsdiskurser och mediers roller. Metoden går bra ihop med etnografiska metoder, diskursteorier och andra sociala teorier, och används alltmer i nordisk forskning. För första gången finns nu metoden utförligt presenterad på svenska i boken Medierad diskursanalys – Att studera nexus mellan språkbruk och handling.

Välkommen att lyssna på en kort presentation och diskutera! 

När? 14 mars, kl 15:30–16:00

Var? Digitalt via Zoom

Anmäl dig via formuläret nedan, du kommer därefter få en bekräftelse med länk till seminariet skickad till den mailadress du angivit. 

Anmäl dig här