Privatperson Logga in

Studentlitteratur på Bokmässan 2020 

Studentlitteratur arrangerar tre stycken digitala seminarium under Bokmässan som i år sker 24-27 september. För första gången på 35 år kan Bokmässan i Göteborg inte arrangeras i fysisk form. Den 24-27 september arrangeras mer än 100 stycken samtal om litteratur och läsning på ett annat sätt än vanligt. I år kommer du att kunna ta del av allt som spelas in och livesänds utan kostnad genom Bokmässan Play. 

Nedan kan du läsa mer om de tre seminarium som Studentlitteratur arrangerar på årets lite annorlunda Bokmässa.

Spel, digital litteracitet och lärande

Spel och andra digitala kulturer är idag en lika självklar del av ungas vardag som skolan, fotbollsplanen eller stallet. Men vad lär man sig egentligen av att spela spel, förutom själv spelet i sig? Hur kan spelens berättelser och dramaturgi bli en naturlig del av lärandet? Hur kan digital litteracitet kopplas samman med den digitala kulturen för att bygga broar över genereationsgränserna? Adam Palmquist och Frida Monsén, båda med bred erfarenhet från klassrum, digitalt lärande och spelifiering, söker svaren och ger råd. Programledare: Patricia Diaz, författare och doktorand inom digitalisering. 

När begären styr skolan, och vad är alternativet?

Ett ensidigt fokus på skolans nytta för samhället har senare år vävts samman med samtidens strävan efter omedelbar tillfredsställelse. Kraven på att skolan ska ge oss det vi begär, tränger undan diskussionen om vilken skola och vilket samhälle vi faktiskt behöver. Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand och Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson samt professorerna Andreas Fejes och Magnus Dahlstedt gör upp en förenklad medial debatt om skolan. Med utgångspunkt i aktuell foskning diskuteras skolans utmaningar - och hur vi går vidare. Programledare: Emma Leijnse, journalist. 

Framtidens skola

Vilka förändringar krävs? 

Vilka jobb kommer att finnas om 15-20 år? Vad behöver den som börjar skolan idag lära sig för att gångbar på framtidens arbetsmarknad? Och vad kan skolans personal göra nu, för att ställa om mot det som kommer sedan? Jan Hylén, fil.dr. med bakgrund på Skolverket och Utbildningsdepartementet, och Edward Jensinger, skolledare och skoldebattör, blickar in i framtiden i ett samtal om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. De diskuterar också praktiska tillvägagångssätt för rektorer och lärare att ställa om mot framtidens skola. Programledare: Emma Leijnse, journalist. 

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer