Sverige
Privatperson Logga in

Organisation och ledning

Studentlitteratur AB är Sveriges ledande förlagsgrupp för skola, universitet och kompetensutveckling av yrkesverksamma och med Nypon och Vilja förlag är vi nu även störst på lättläst.

Studentlitteratur AB

Studentlitteratur AB är moderföretaget i Studentlitteraturkoncernen med våra 161 medarbetare och med en utgivning på 6000 titlar. Företaget är indelat i de tre förlagen:

  • Läromedel och lättläst,
  • Lärarutbildning och skolutveckling,
  • Kurslitteratur och kompetensutveckling.

Som organisation är vi kundorienterade, vi utgår från kundernas behov. Vi har en förlagsstyrd och författarstyrd utgivning. Beslut ska utgå från fakta. Vi har en platt organisation, med få befattningsnivåer.

Studentlitteraturs organisationsschema (pdf)

Nypon och Vilja förlag

Nypon och Vilja förlag är en del av Studentlitteratur men på samma gång två fristående och starka varumärken inom lättläst. Genom Nypon och Vilja förlag ger vi ut lättläst litteratur för barn, ungdomar och vuxna.

Läs mer om Nypon och Vilja förlag

Iustus 

Iustus är ett förlag med inriktning på juridisk litteratur inom tre områden: kurslitteratur, vetenskap samt litteratur för praktiserande jurister. 

Förlaget har ett komplett erbjudande av kursböcker för juristutbildningar på universitet och högskolor samt andra utbildningar med inslag av juridik. Författarna är experter inom skilda juridiska områden och omfattar lärare på juridiska institutioner, men också praktiker.

Iustus ägs till 75% av Studentlitteratur AB samt till 25% av Juridiska föreningen i Uppsala.

Läs mer om Iustus

Studentlitteraturs ledningsgrupp

Stefan Persson, VD
Magnus Pettersson Roos, Affärsutvecklingschef/viceVD
Lotta Johnsson, Ekonomichef
Per Stewart, IT-chef 
Liselotte Ek, Marknads- och försäljningschef
Maria Oberlies, HR-chef
Åsa Sandberg, Förlagschef Läromedel och lättläst
Ronny Pettersson, Förlagschef Kurslitteratur och kompetensutveckling
Sigrid Ekblad, Förlagschef Lärarutbildning och skolutveckling

Kontakta Studentlitteraturs ledning

Styrelse

Göran Carlsson, civilekonom. Styrelseordförande sedan 2016. Yrkesverksam som auktoriserad revisor under åren 1982 till 2015. Övriga uppdrag: styrelseordförande i Bratt Sverige AB.

Gunilla Bratt, tekn.dr. Ordinarie ledamot sedan 1989. Övriga uppdrag: Styrelseordförande i Bratt International AB. Styrelseledamot i Bratt Sverige AB.

Anita Davidsson, lagerarbetare, personalrepresentant för GS. Ordinarie ledamot sedan 2015.

Kristina Edler, fil.kand. i handelsrätt. Ordinarie ledamot sedan 1997. Övriga uppdrag: Styrelseledamot i Bratt International AB, Bratt Sverige AB och Biabana Ltd.

Micael Edler, civilingenjör. Ordinarie ledamot sedan 1998. Övriga uppdrag: Styrelseordförande i Resort Investors AB, Biabana Ltd och African Nuts & Seeds AB. Styrelseledamot i Bratt Sverige AB och Atsoko International AB. VD i Bratt International AB.

Jerker Fransson, jur.kand., bolagsjurist, styrelsens sekreterare.

Jan Isaksson Sjögren, fil.kand., teknisk redaktör, personalrepresentant för Unionen.

Johan Lindgren, förläggare, personalrepresentant för SACO.

Matz Nilsson, förbundsordförande för Sveriges Skolledarförbund. Ordinarie ledamot sedan 2014.

Stefan Persson, fil.dr, VD. Ordinarie ledamot sedan 1997. Övriga uppdrag: VD i Bratt Sverige AB, ordförande för Läromedelsföretagen. 

Eva Åkesson, professor i kemisk fysik Lunds universitet och f.v. rektor Uppsala universitet. Ordinarie ledamot sedan 2010. Övriga uppdrag: Ledamot Council Tartu universitet Estland samt ledamot International advisory board Helsinki University Finland.

Ägare – Bratt International

Studentlitteraturkoncernen ägs av det familjeägda företaget Bratt International som äger och investerar i verksamheter i Skandinavien och Afrika.

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer