Privatperson Logga in

Läxhjälp förverkligar framtidsdrömmar

Utbildning och lärande är kärnan i vår verksamhet och något som engagerar oss på Studentlitteratur. Tillsammans med Individuell Människohjälp, IM, arbetar vi långsiktigt för att stötta barn och unga i Sverige som av olika skäl har det tufft med skolarbetet.

Vi väljer att stötta IMs läxhjälpsverksamhet för att kunna bidra med både en plats, en gemenskap och ett stöd med hemuppgifter. Vi vill ge de enskilda eleverna ökade möjligheter att förverkliga sina framtidsdrömmar. Studentlitteratur skänker årligen en julgåva på 100 000 kr till IMs verksamhet. Det finansiella bidraget ger IM möjlighet att fortsätta sitt arbete med att stärka människor som befinner sig i utanförskap. Tillsammans kan vi bidra till en positiv kunskapsutveckling för alla, oavsett vem man är eller var man kommer ifrån.

Mer än bara hjälp med läxan

Till IMs läxhjälp runtom i landet kommer barn, ungdomar och vuxna för att få hjälp med bland annat svenska, matte och engelska, men ibland även andra ämnen. Många av barnen som kommer till läxhjälpen har föräldrar som inte behärskar svenska språket eller som har ont om tid för att hjälpa till med skoluppgifter. Men läxhjälpen är mycket mer än bara en hjälp med skolarbetet. Det skapar också ett vardagligt möte mellan personer som kanske annars sällan möts, vilket gör läxhjälpen till ett viktigt moment i integrationsarbetet. IMs volontärer förväntas inte vara några lärare, utan medmänniskor som kan stötta och motivera eleverna. Deras uppgift är att ge av sin tid, lyssna, förklara och motivera till fortsatta studier. Under 2018 fick barn och ungdomar runt om i Sverige 10 000 timmars läxhjälp av IMs volontärer. Detta skedde på 15 olika platser, i bland annat Stockholm, Malmö och Lund.

Vi brinner för lärande

Inom partnerskapet ges vår personal möjlighet att engagera sig i IMs verksamhet, exempelvis som läxhjälpare. Att vilja förbättra lärandet för såväl barn och vuxna är en stark drivkraft för många av våra medarbetare.

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer