Sverige
Privatperson Logga in

Skapa klassrum till Favorit matematik

När du har loggat in och aktiverat din digitala lärarhandledning till Favorit matematik kan du som lärare skapa klassrum. I klassrummet kan du dela ut uppdrag till dina elever och följa deras aktivitet bland Favorit matematiks interaktiva övningar.
De här instruktionsguiderna hjälper dig att komma igång med ett digitalt klassrum.

Klassrumsguide

Favorit matematik Förskoleklass – årskurs 3

Klassrumsguide

Favorit matematik årskurs 4–6

Vad är ett uppdrag? 

Ett uppdrag är en tidsbestämd uppgift som du som lärare skickar till hela eller delar av klassen. Du kan till exempel använda uppdrag till läxor eller veckouppgifter. I uppdraget kan du inkludera interaktiva övningar från läromedlet, lägga till egna öppna frågor eller länkar till andra webbsidor. Du som undervisar i åk 1–3 kan även lägga till lektionernas genomgångsfilmer till uppdraget. Uppdraget syns på startsidan i elevens digitala läromedel.

Läs mer om uppdrag på sidan 13 i instruktionsguiden ovan.

Vad är en interaktiv övning? 

En interaktiv övning är en digital, självrättande övning som finns tillgänglig i elevens digitala läromedel. 

Du som lärare kan via ett digitalt klassrum följa elevernas aktivitet bland de interaktiva övningarna och se vilka elever som har påbörjat eller gjort klart en viss interaktiv övning.

Läs mer om hur du kan följa elevernas aktivitet bland läromedlets interaktiva övningar på sidan 20 i instruktionsguiden ovan.

Nytt utseende på det digitala läromedlet för förskoleklass till årskurs 3

 

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer