Försäljningsvillkor

Priser

Priser på våra produkter anges i svenska kronor exklusive moms. Vi förbehåller oss rätten till prisjusteringar utan föravisering. När du slutför köpet är det till det pris som anges i din varukorg.

Beställning och betalning

Som ny kund på Studentlitteratur.se knyter du dig till en kundkategori då du ska genomföra din beställning. Valet av kundkategori styr sedan vilka betalningssätt du erbjuds. Väljer du kundkategorin Privatperson betalar du antingen direkt genom kortbetalning eller via faktura från Klarna (se {klarnavillkor}). Handlar du för din skola/organisations räkning och väljer en av kundkategorierna Lärare, erbjuds du att betala genom kortbetalning direkt eller motta faktura med leveransen av beställd produkt.

När vi mottagit din beställning får du ett bekräftelsemeddelande via e-post. Det är först när du fått bekräftelsen via e-post som du kan vara säker på att vi mottagit din beställning.
Studentlitteratur reserverar sig för slutförsäljning, förseningar, tekniska problem, framflyttning av utgivningsdatum och felaktig artikelinformation.

Kortköp
Vi sparar ingen kortinformation utan denna hanteras av den certifierade betalväxeln Nets. Vi använder oss av säker e-handel. Kontroll av säker e-handel ingår som standard för alla kortbetalningar med Nets e-handelstjänst.

Moms vid utländska beställningar
Om beställarens VAT-nr saknas på beställningar inom EU fakturerar vi svensk moms. Utanför EU faktureras ej svensk moms, de köper utan moms.
Privatpersoner inom EU faktureras alltid svensk moms.

Försenad betalning
Vid försenade betalningar utgår dröjsmålsränta enligt lag (f.n. gällande referensränta + 8 %) samt expeditionsavgift med 45 kr. Obetalda fakturor överlämnas till inkasso.

Leveranstider

Din beställning skickas normalt från oss inom tre dagar.
Varor levereras till den adress du uppgett, eller till närmaste utlämningsställe som därefter meddelar dig.

Reklamationer och returer

Privatpersoner

Hur lång ångerrätt har jag?
Som privatkund har du alltid 14 dagars ångerrätt (räknat från det att du har mottagit boken) enligt lagen om distansavtal. Boken ska vara i väsentligen oförändrat skick vid retur. Ångerrätten omfattar inte digitala produkter då de på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas.

Returadress:
Studentlitteratur AB
Åkergränden 1
226 60 Lund

Hur gör jag för att returnera?
Använd gärna följande formulär. Tänk på att ditt ordernummer framgår tydligt vid returen. På Konsumentverkets hemsida finns det ett standardformulär för utövande av ångerrätten som du också kan använda.

Använd gärna emballaget som boken kom i. Har du inte detta kvar fungerar annat emballage, det viktiga är att det paketeras väl så att boken inte tar skada. Returfrakt står du som kund för.

När vi har fått information om returen kommer vi utan dröjsmål per e-post meddela dig att vi mottagit det.

Faktura och betalning?
Betalning via Klarna:
Har du valt att betala med Klarna faktura är det viktigt att du flyttar fram fakturans förfallodatum, detta gör du enkelt på klarna.se. När vi har mottagit returen, krediteras beloppet för de varor som du har returnerat och Klarna skickar dig en uppdaterad faktura via e-post. Har du redan betalt din Klarna faktura, kontaktar Klarna dig för en återbetalning.
Betalning med Visa eller Mastercard:
När vi har mottagit returen, kommer vi att återföra beloppet för de varor som du har returnerat till ditt kort. Detta tar ca 3-4 bankdagar från det att vi har behandlat din retur, dock senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om att du önskade returnera boken.
Ångerrätten omfattar inte digitala produkter då de på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas.

Reklamation
Vi ersätter för skadad eller felexpedierad bok/böcker. Kontakta oss på kundservice snarast, dock senast 14 dagar från det att du har mottagit boken. kundservice@studentlitteratur.se alt 046-31 21 00.

Företag

Retur
För juridiska personer såsom företag, myndigheter och organisationer finns det ingen ånger- eller returrätt.

Reklamation
Vi ersätter för skadad eller felexpedierad bok. Kontakta oss på kundservice snarast, dock senast 14 dagar från det att ni har mottagit boken. kundservice@studentlitteratur.se alt 046-31 21 00.

Personuppgifter 

Användning
Studentlitteratur AB har register över kunder och användare som har registrerat sig hos Studentlitteratur (med ”användare” menar vi exempelvis prenumeranter på nyhetsbrev eller registrerade användare av digitala läromedel). Registret kan innehålla personuppgifter som namn, personnummer, postadress, telefonnummer, e-postadress, leverans-, betalnings- och inköpsuppgifter samt uppgifter baserade på användning av digitala tjänster. Vissa läromedel ger möjlighet att spela in ljud och bild i samband med övningar samt att kommunicera mellan lärare och elever.
Studentlitteratur använder uppgifterna för att kunna fullgöra våra avtal gentemot kund, dvs för fakturering, information och leverans av beställda produkter. För att rensa dubbletter samt för att uppdatera och komplettera adressuppgifter kan vi även komma att samköra dessa uppgifter med andra uppgifter i våra register.

Studentlitteratur använder vidare uppgifterna som underlag för statistik och utveckling av produkter och rutiner.

Sparande och gallring
Personuppgifter sparas under den tid man har en pågående kund- eller användarrelation och en tid därefter. Om Studentlitteratur enligt lag är skyldigt att spara uppgifterna under längre tid än vad som anges ovan så gäller det. Om vi har behandlat uppgiften med stöd av samtycke och det samtycket återkallas så upphör behandlingen vid återkallandet.
Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där Studentlitteratur måste lämna ut dem på grund av lag eller myndighetsbeslut.

Utbildningar

En anmälan till våra utbildningar är bindande. Den är dock inte personlig, vilket innebär att om du får förhinder kan en kollega gå på utbildningstillfället.

Återbetalning av anmälningsavgiften sker endast då utbildningstillfället måste ställas in.

Digitala produkter

För fristående digitala tjänster gäller de villkor som anges för tjänsten ifråga. När den digitala tjänsten utgör ett lösenordskyddat komplement till en bok så åtar sig kunden att inte sprida lösenordet till någon annan, såsom kollegor eller studiekamrater, eller på annat sätt sprida innehållet i den digitala tjänsten.

Brott mot denna bestämmelse kommer att betraktas som intrång i upphovsrättslagens mening och beivras i den utsträckning som lagen medger.

Forum/digitala informationstjänster har specifika försäljningsvillkor som du vid köp blir upplyst om.

Specifika försäljningsvillkor för digitala läromedel för grundskola och gymnasium
Våra digitala läromedel för grundskola och gymnasium har en licenstid på antingen 1 eller 4 år.
Alternativet digital produkt har en licenstid på 1 år och kan köpas som ett digitalt elevpaket med en enanvändarlicens eller som ett digitalt klasspaket för upp till 30 elever.
Vid köp av digital produkt knyts det digitala läromedlet till en enskild användare.
Alternativet bok + digital produkt har en licenstid på 4 år och kan ärvas mellan elever. Undantag är förbrukningsmaterial där den digitala delen är giltig i 1 år. Vid köp av bok + digital produkt kan koden bytas till ny enskild användare upp till femton tillfällen. Undantag är förbrukningsmaterial där den digitala delen knyts till en enskild användare.
Den digitala delen är kopplad till den specifika upplagan av boken. Tekniska uppdateringar kan förekomma men innehållet är det samma.
Studentlitteraturs digitala läromedel samt tillhörande lärarhandledningar fungerar i fem år efter det att försäljningen upphört av den specifika upplagan. Detta innebär att du kan använda ditt nyinköpta digitala läromedel hela licenstiden även om upplagan läggs ned.
Lärarhandledning med digital del säljs med 3 st aktiveringskoder. Licenserna gäller så länge aktuell upplaga säljs och därefter i fem år.

Specifika försäljningsvillkor för digital kurslitteratur för universitet och högskola
Kurslitteratur säljs ofta som ett paket med bok + digital produkt. Den digitala delen är giltig i 2 år (om inte annat anges på produkten), koden kan aktiveras en gång.
För produkter som vänder sig till universitet och högskola innebär digital produkt bokens innehåll i helt digital form. Den kan omfatta verktyg och övningar eller motsvara ett bokinnehåll endast (e-bok). E-böcker säljer vi i dagsläget endast via återförsäljare.
Studentlitteraturs digitala produkter fungerar i 5 år efter det att försäljningen upphört av den specifika upplagan. Detta innebär att du kan använda din nyinköpta digitala produkt hela licenstiden även om upplagan läggs ned.
Studentlitteratur garanterar dock inte att det digitala materialet för alla böcker fungerar längre än 5 år från det att försäljningen upphört av den specifika upplagan.

Störningar
Driftstörningar och avbrott för underhåll kan förekomma i samtliga digitala material.

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer