Logga in
Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Handlar som: Privatkund

Priserna visas inklusive moms och du betalar med Klarna


Priserna visas exklusive moms, du kan betala med Klarna eller faktura

Programmera på riktigt - för elever på högstadiet

Skickas följande arbetsdag

Programmera på riktigt – för elever på högstadiet är ett läromedel som är avsett för åk 7–9 och som täcker in den programmering som finns definierad i kursplanen för matematik. Genom att arbeta praktiskt med uppgifter som laddas ner från fliken Extramaterial, lär eleverna sig grundläggande programmering i JavaScript. JavaScript har stora likheter med flera andra programspråk och används i mänger av kommersiella webbprogram världen över. Eleverna får därmed grundläggande programmeringskunskape...

Läs mer

Programmera på riktigt – för elever på högstadiet är ett läromedel som är avsett för åk 7–9 och som täcker in den programmering som finns definierad i kursplanen för matematik. Genom att arbeta praktiskt med uppgifter som laddas ner från fliken Extramaterial, lär eleverna sig grundläggande programmering i JavaScript. JavaScript har stora likheter med flera andra programspråk och används i mänger av kommersiella webbprogram världen över. Eleverna får därmed grundläggande programmeringskunskaper som de kan bygga vidare på i framtiden. Bokens övningar behandlar både programmering och matematiska moment för åk 7–9. Det finns goda förutsättningar för variation och fördjupning. Steg för steg får eleverna presentationer av nya begrepp samt noggranna instruktioner om hur man bygger upp program. De får även möjlighet att experimentera och testa vad som händer när de ändrar i färdig kod. Programmera på riktigt fungerar för datorer med Windows eller Linux, för Chromebook och för Mac. Inga extra program behöver installeras och inga registreringar eller abonnemang på någon extern webbsida krävs.

Stäng
Ytterligare information

OBS! I uppgift 3.5 på sidan 37 i boken finns ett fel. Filen som ska användas i uppgiften är hej.js (inte typer.js). Här nedan finns ett antal filer till uppgifterna i Programmera på riktigt – för elever på högstadiet. Filerna laddas ner som komprimerade zip-filer. De hamnar normalt i en mapp som heter Hämtade filer, Downloads eller liknande. Öppna zip-filerna och kopiera filerna i dem till den arbetsmapp du skapar i uppgift 2.3 i boken. Om man av någon anledning inte kan eller vill ladda ner filer till sin egen dator (man kanske använder en surfplatta) går det bra att köra allt online, på nätet. På http://www.skansholm.com/online/ finns instruktioner för hur man gör.

Filer
Information

Avsedd för:

Åk 7, Åk 8, Åk 9

Författare:

Jan Skansholm

Språk:

Svenska

ISBN:

9789144122809

Utgivningsår:

2018

Artikelnummer:

39785-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

208
 ;