Sverige
Privatperson Logga in

Psykosomatik i teori och praktik

Skickas följande arbetsdag

388 kr

exkl moms

Läs mer Stäng

De senaste decennierna har det skett betydande framsteg i förståelsen av psykosomatiska sjukdomar, inte minst i samspelet mellan psykologi, neurovetenskap, immunologi och endokri­nologi. Denna bok ger dig en uppdatering av de olika koncept som dominerar forskningen samt en ökad förståelse för hur psyko­somatiska tillstånd kan uppstå, diagnosticeras och behandlas. Psykosomatik i teori och praktik behandlar psykosomatik i förhållande till intersektionalitet, migration, arbetsmiljö och ett livsc...

I vår tid av långt driven specialisering är denna bok en riktig pärla av helhetssyn. Den rekommenderas till hela vår läkarkår att läsas, begrundas – och tillämpas.

Så har vi då en utmärkt uppdatering av begreppet Psykosomatik som kan rekommenderas för alla som är intresserade av ett breddande perspektiv på vård och människan villkor i stort. Författarna har inte har fallit i fällan av medikalisering och patologisering utan snarare håller kvar vid en humanistisk grund som är så viktig i relation till våra patienter.

Boken är läsvärd och har många förtjänster. Det kan dessutom vara av intresse för psykiatriker att sätta sig in i hur andra medicinska specialiteter hanterar det holistiska perspektivet i ett läge där psykiatrin huvudsakligen tycks inriktad att konsolidera sig inom en mer strikt medicinsk modell.

Extra värdefullt är att boken även innehåller några behandlingsinriktade kapitel. En god ansats som annars ofta saknas i litteratur på detta tema.

Information

Redaktörer:

Walter Osika

Illustratör:

Piroska von Gegerfelt

ISBN:

9789144069814

Utgivningsår:

2013

Artikelnummer:

34110-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

358

Författare

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer