Sverige och filosoferna

Svensk 1900-talsfilosofi i sociologisk belysning

Skickas följande arbetsdag

293 kr

inkl moms

Läs mer Stäng

Sverige och filosoferna innehåller texter som behandlar olika aspekter av den svenska 1900-talsfilosofin, men också en presentation av den forskningsinriktning som i dag går under namnet filosofisociologi. Teman som diskuteras i boken är klyvningen i två radikalt olika slags filosofier (vetenskaplig respektive förment ovetenskaplig filosofi), hur Uppsalafilosofin blev till analytisk filosofi, hur man blir en bortglömd svensk filosof, och hur filosofi och ekologi möttes på 1970-talet. Ambition...

Information

ISBN:

9789144123356

Utgivningsår:

2018

Artikelnummer:

39812-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

270

Författare

Carl-Göran Heidegren

Carl-Göran Heidegren är professor i sociologi vid Lunds universitet. Hans forskning rör sig i gränsområdet mellan sociologi och idéhistoria.

Henrik Lundberg

Henrik Lundberg är universitetslektor i sociologi vid Göteborgs universitet, med huvudsaklig forskning kring kunskaps- och vetenskapssociologi.

Klas Gustavsson

Klas Gustavsson är fil.dr i sociologi och forskare vid Lunds universitet, med inriktning mot kunskapssociologi, vetenskapsteori och samhällsteori.

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer