Privatperson Logga in

HR-transformation på svenska

Skickas följande arbetsdag

338 kr

exkl moms

Läs mer Stäng

Några år in på 2000-talet började många svenska organisationer förändra sin HR-funktion utifrån ett koncept som utvecklats i amerikanska storföretag. Konceptet marknadsfördes internationellt av konsulter som ”HR transformation”. Kombinerat med en leveransmodell baserad på shared service, inspirerad av den amerikanske gurun Dave Ulrich, var målet effektivisering och omfokusering mot mer strategiska HR-uppgifter. Vi har följt sju svenska organisationers försök att införa konceptet. Vi ville fö...

Boglind, Hällsten och Thilander presenterar och sammanfattar fenomenet HR Transformation på ett sätt som fördjupar vår förståelse för konceptets framväxt och starka genomslag i en svensk kontext. Med känsla och lyhördhet lyckas författarna kombinera olika analytiska perspektiv med en mångfald röster från HR-arbetets vardag. Insiktsfulla resonemang kring HR-arbetets värdeskapande och strategiska potential löper parallellt med tankeväckande reflektioner kring kraften i globala förändringstrender.

Utifrån ett forskningsperspektiv kläs HR av på ett självrannsakande och konstruktivt sätt. En bok med många infallsvinklar som kan få HR att kliva ur bubblan och komma vidare, och som definitivt kommer att skapa debatt i branschen.

Information

ISBN:

9789144091709

Utgivningsår:

2013

Artikelnummer:

37727-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

235

Författare

Anders Boglind

Anders Boglind är sociolog och har varit forskare och lärare vid Sociologiska institutionen och Handelshögskolan i Göteborg. Mellan 1989 och 2007 a...

Freddy Hällsten

Freddy Hällstén, fil.dr i företagsekonomi, är universitetslektor på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet med inriktning mot HRM. Han har tidi...

Per Thilander

Per Thilander är filosofie doktor i företagsekonomi, universitetslektor, forskare och lärare på Handelshögskolan i Göteborg med inriktning mot HRM....

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer