Läsa och samtala om skönlitteratur

Uppdragsutbildning

Målgrupp Lärare i grundskolan och gymnasiet. Innehållet anpassas till F-2, 3-6, 7-9 eller gymnasieskolan. Om utbildningen Ungas skönlitterära läsning minskar och det blir allt viktigare att skapa tid för läsning och samtal kring det lästa i klassrummet. Utbildningen ger konkreta svar på de didaktiska frågorna: Varför är det så viktigt med skönlitteratur? Vad bör man tänka på som lärare när man planerar in läsning av skönlitteratur i undervisningen? Hur man kan göra undervisningen spännande, aktuell och intressant för eleverna? En eller flera av följande modeller - boksamtal, text och tanke, sokratiska samtal och hem- och expertgrupper – presenteras. Utbildningen utgår från boken Läsa och samtala om skönlitteratur – med digitala verktyg. Genomförande Anpassas efter önskemål. Allt från en kortare föreläsning till halv- eller heldag. Föreläsning/workshop Mål Få med sig exempel på flera konkreta arbetsmodeller som rör samtal kring skönlitterära texter.

Seminarietillfällen

Inga planerade tillfällen.

Bokningsförfrågan

Denna utbildning kan bokas till det tillfälle och den plats som bäst passar era behov. Kontakta oss för vidare diskussion om hur just er utbildning kan se ut.

Bokningsförfrågan

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer