Sverige
Privatperson Logga in

Att undervisa i programmering

Uppdragsutbildning

Målgrupp Lärare i förskoleklass och grundskola (åk 1 -6). Förutom den fysiska världen lever vi nu även i en digital, programmerbar värld, där internet, programvara och IT får en allt större roll inom alla samhällsområden. Av samma skäl som alla hittills läst naturvetenskap och matematik för att förstå den fysiska världen finns nu ett behov av att förstå den digitala världen. Digitalkompetens blivit ett omdiskuterat ämne i skolan och på många håll i världen revideras skolors styrdokument för att inkludera programmering och datalogiskt tänkande. Under denna workshop funderar vi på vad detta innebär i praktiken. Vad handlar programmering om egentligen? Hur kan vi jobba med programmering som ett pedagogiskt verktyg i olika ämnen? Genomförande Workshop halvdag Mål Kunskap om datalogiskt tänkande och tips om hur man kan börja undervisa i programmering.

Seminarietillfällen

Inga planerade tillfällen.

Bokningsförfrågan

Denna utbildning kan bokas till det tillfälle och den plats som bäst passar era behov. Kontakta oss för vidare diskussion om hur just er utbildning kan se ut.

Bokningsförfrågan

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer