Sverige
Privatperson Logga in

Att leda elevhälsan

Seminarium

MÅLGRUPP Rektorer inom Grundskola, Grundsärskola, Gymnasium och Gymnasiesärskola. OM UTBILDNINGEN/SEMINARIET Att leda elevhälsan på ett resurseffektivt sätt i enlighet med skollagen kräver god kännedom om elevhälsans uppdrag, hur man kan jobba förebyggande och hälsofrämjande, de lagstadgade professionernas kompetenser, samt hur man skapar välfungerande samarbeten både inom teamet och med skolans övriga personal. 4 fristående tillfällen (1. Elevhälsans uppdrag och möten , 2. Elevhälsans roller och samarbete, 3. Förebyggande och hälsofrämjande elevhälsoarbete samt 4. Elevhälsans systematiska kvalitetsarbete) ger dig som rektor en god grund och konkreta verktyg för ett elevhälsoarbete i enlighet med skollagens intentioner. GENOMFÖRANDE 4 st fristående digitala seminarier 1 timme/seminarium Datum: 5 Februari Elevhälsans uppdrag och möten Vad är elevhälsans uppdrag och hur kan våra möten hjälpa oss att utföra det uppdraget på resurseffektivt sätt med god kvalitet? 12 mars Elevhälsans roller och samarbete Hur kan vi ta tillvara elevhälsans olika lagstadgade kompetenser? Och hur skapar vi ett gott elevhälsosamarbete på hela skolan, och inom elevhälsoteamet? 23 april Förebyggande och hälsofrämjande elevhälsoarbete ”Elevhälsans ska främst arbete förebyggande och hälsofrämjande”. Hur ska vi jobba för att göra främjande och förebyggande insatser som ger effekt? 7 maj Elevhälsans systematiska kvalitetsarbete Vi fördjupar oss i hur vi kan utvärdera vårt arbete och prioritera och utvärdera våra insatser. MÅL Kunskap om styrdokument, samt konkreta forskningsbaserade metoder och rutiner för att förvalta elevhälsan som resurs vid skolutveckling och utveckla det förebyggande arbetet.

Seminarietillfällen

Du som undervisar eller arbetar inom utbildningssektorn kan boka seminarietillfällen. Vänligen logga in nedan.

Logga in

Om du som privatperson är intresserad av att delta på ett seminarium, kontakta kundservice så hjälper vi dig.

Digital utbildning

2021-04-23, 13.30 - 14.30

295 kr
exkl moms
Digital utbildning

2021-05-07, 13.30 - 14.30

295 kr
exkl moms
Bokningsförfrågan

Denna utbildning kan bokas till det tillfälle och den plats som bäst passar era behov. Kontakta oss för vidare diskussion om hur just er utbildning kan se ut.

Bokningsförfrågan

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer