Läs för ditt barn och inspirera till läsning

Uppdragsutbildning

Målgrupp Vårdnadshavare till barn i skolåldern. Föreläsningen vänder sig till såväl ovana som flitiga högläsare. Om föreläsningen Att läsa för sitt barn är att dela en stund av gemenskap, där böckerna och berättelserna blir en gemensam erfarenhet att samtala om och komma tillbaka till. Genom högläsningen får bokstäver liv och barnet får uppleva vad läsning är. Det inspirerar barnet till att läsa på egen hand. Dessutom ger högläsningen barnen en språklig upplevelse som kan vara grunden till en lyckad skolgång. I den här föreläsningen ger Maria Heimer svar på frågor som: Varför är det bra att läsa högt? Hur är man en läsande förebild? Hur går man till väga för att få barn att tycka om böcker, att höra berättelser och att läsa på egen hand? Välkommen till en föreläsning som inspirerar till att läsa högt och som ger dig många konkreta högläsningstips i vardagen. Mål Få med sig insikt och kunskap om varför högläsningen är så viktig för barn samt få konkreta exempel på hur man genom högläsning väcker barns nyfikenhet på berättelser och böcker, hur man kan samtala om det lästa, hur man inspirerar barn till att läsa själv och hur man är en läsande förebild.

Seminarietillfällen

Inga planerade tillfällen.

Bokningsförfrågan

Denna utbildning kan bokas till det tillfälle och den plats som bäst passar era behov. Kontakta oss för vidare diskussion om hur just er utbildning kan se ut.

Bokningsförfrågan

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer