Privatperson Logga in

Kooperativt lärande (2-dagars Workshop)

Seminarium

Går även att boka som digital utbildning. Kontakta oss gärna för ett förslag på upplägg uppdragsutbildning@studentlitteratur.se Kooperativt lärande är både en metodik och ett pedagogiskt förhållningssätt som leder till inkludering, elevaktivitet, engagemang, social utveckling och lärande. Genom att eleverna arbetar utifrån samarbete och drar nytta av varandras kunskaper ökar både måluppfyllelsen och deras sociala sammanhållning. Arbetssättet utgår från ett kommunikativt och relationsinriktat perspektiv och är ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt som stärker läraren som ledare i klassrummet. I workshopen får du prova på många olika samarbetsstrukturer och får hjälp att planera egen undervisning. Detta ingår i workshopen: Kunskap om och strategier för hur du som pedagog kan aktivera eleverna som lärresurser för varandra. Utökad didaktisk repertoar i form av strategier för fungerande grupparbete. Vad kan vi lära oss av forskning och beprövad erfarenhet? Kunskap om hinder och möjligheter med olika arbetsmetoder. Förslag på och möjlighet att prova fungerande strategier för att skapa en undervisningsgemenskap. Övning i att göra medvetna val kring vilken undervisning som passar i vilken situation. Genomförande Tvådagarsworkshop I kursavgiften ingår boken Kooperativt lärande i praktiken (Fohlin, Wilson 2018). Går även att boka som digital utbildning. Kontakta oss gärna för ett förslag på upplägg uppdragsutbildning@studentlitteratur.se Mål Med workshopen får du praktisk erfarenhet av flera olika kooperativa arbetssätt och kunskap om deras olika styrkor. Du får tillfälle att utarbeta en lektionsplanering som gör att du direkt kan sätta igång med kooperativt lärande med dina elever. Målgrupp Alla lärare i grundskolan och gymnasiet.

Seminarietillfällen

Du som undervisar eller arbetar inom utbildningssektorn kan boka seminarietillfällen. Vänligen logga in nedan.

Logga in

Om du som privatperson är intresserad av att delta på ett seminarium, kontakta kundservice så hjälper vi dig.

Stockholm

2020-10-07, 9.00 - 17.00

4495 kr
exkl moms
Göteborg

Boka-tidigt-pris

2020-11-05, 9.00 - 17.00

3995 kr
exkl moms

Boka-tidigt-pris

2020-11-11, 9.00 - 17.00

3995 kr
exkl moms
Helsingborg

Boka-tidigt-pris

2020-11-16, 9.00 - 17.00

3995 kr
exkl moms
Bokningsförfrågan

Denna utbildning kan bokas till det tillfälle och den plats som bäst passar era behov. Kontakta oss för vidare diskussion om hur just er utbildning kan se ut.

Bokningsförfrågan

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer