Sverige
Privatperson Logga in

Kunskap och läkekonst

Tankar om allmänmedicin

Skickas följande arbetsdag

346 kr

exkl moms

Läs mer Stäng

Det här är en bok om kunskap och praktisk medicin. Den är grundad i författarens egna erfarenheter av patienter, kollegor och sjukvård. Framställningen är personlig och växlar mellan konkret och abstrakt. Patientsamtal och berättelser blandas med resonemang av kunskapsteoretisk karaktär. Möten med svårfångade symtom, balansen mellan det unika och det allmängiltiga i en specialiserad värld, nyttan av intuition och förmågan att se helheter och detaljer är några av bokens teman. Relationen mella...

Med avstamp (kapitel 1) i "vad en ung läkare hade behövt veta" expanderas Peterssons begreppsvärld till att innefatta svårgripbara, men oundgängliga, kvaliteter som gott omdöme, intuition, spårsinne. I sju kapitel väntar spännande, medryckande och visdomsfulla reflektioner av såväl allmänmänsklig som -medicinsk karaktär. En bok att söka stöd i och vägledning från. Eller bara inspiration och ett annorlunda perspektiv!

Kunskap och läkekonst är ingen traditionell lärobok vilket förtjänstfullt framhålls redan i förordet. Det är en bok som bör läsas långsamt och med eftertanke. Bokens målgrupp är möjligen begränsad men för allmänläkare som insett att vårt arbete är mycket mer än teknik och datoriserade vårdprogram är den guldgruva.

Boken rekommenderas varmt som kurslitteratur för AT-läkare inför deras första famlande försök att närma sig och se patienters ansikten. Den kommer att inspirera ST-läkare och handledare att föra ömsesidigt utvecklande samtal också om de frågor som nu lever trångt i den medicinska diskursen.

Information

Författare:

Christer Petersson

ISBN:

9789144088112

Utgivningsår:

2014

Artikelnummer:

37303-01

Upplaga:

Första

Sidantal:

198

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer