Privatperson Logga in

Implementering av barnkonventionen

Uppdragsutbildning

Målgrupp Personal inom förskola, grundskola, gymnasium, hela utbildningsförvaltningar och socialtjänst. Om utbildningen Barnkonventionen är från 1 januari 2020 en del av svensk lag. För att det ska få betydelse måste ett implementeringsarbete genomföras. I denna utbildning får deltagarna fördjupad kunskap om barnkonventionen och fokus läggs på hur den nya lagen påverkar utbildningssektorn samt hur man kan realisera den i olika verksamheter. Under utbildningen ges möjlighet att bland annat genom workshopövningar upprätta en egen, en grupps, en förvaltnings, en kommuns eller annan verksamhets handlingsplan att implementera barnkonventionen. Utbildningen ger dig ny kunskap om arbetet med barnkonsekvensanalyser och prövningar av barnets bästa både på övergripande nivå och på individnivå. Genomförande Heldag med föreläsning och workshop Mål Konkreta verktyg för implementering av barnkonventionen samt stöd i att upprätta en handlingsplan.

Seminarietillfällen

Inga planerade tillfällen.

Bokningsförfrågan

Denna utbildning kan bokas till det tillfälle och den plats som bäst passar era behov. Kontakta oss för vidare diskussion om hur just er utbildning kan se ut.

Bokningsförfrågan

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer