Sverige
Privatperson Logga in

Grundutbildning i barnkonventionen

Uppdragsutbildning

MÅLGRUPP Personal inom grundskola, gymnasium, hela utbildnings- och kulturförvaltningar samt politiker. OM UTBILDNINGEN Barnkonventionen är från 1 januari 2020 en del av svensk lag. För att det ska få betydelse behöver verksamma inom alla skolformer för barn och ungdomar förbättra sin kompetens inom området. Vad innebär egentligen lagtexten och vilka konsekvenser bör den få? Sylvia Carlsdotter ger i den här utbildningen konkreta verktyg för hur man kan arbeta med barnkonventionen i verksamheten. Under utbildningen kommer du att få kunskap om barnkonventionens historik, innehåll och hur artiklarna ska tolkas för att användas som en helhet i olika frågor. Begrepp så som barnperspektiv, barnrättsperspektiv och barnets perspektiv beskrivs och diskuteras för att du ska få en förståelse för hur beslut kan grundas med barnets bästa som mål. Olika former för barn och ungas inflytande lyfts. I workshopövningar får du prova på metoder för att på ett konkret och strukturerat sätt öva på hur du kan implementera de fyra grundprinciperna och barnkonventionens barnsyn i din verksamhet. GENOMFÖRANDE Utbildningen går att genomföra som enskild uppdragsutbildning eller längre processutbildning. Kontakta oss för mer information. MÅL Kunskap kring barnkonventionens innehåll, barnsyn och syfte. Ökad förståelse för de fyra grundprinciperna i barnkonventionen och vilka konsekvenser de bör få. Inspiration och övningar för att lyckas med utvecklingsarbetet.

Seminarietillfällen

Inga planerade tillfällen.

Bokningsförfrågan

Denna utbildning kan bokas till det tillfälle och den plats som bäst passar era behov. Kontakta oss för vidare diskussion om hur just er utbildning kan se ut.

Bokningsförfrågan

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer