Sverige
Privatperson Logga in

Barnkonventionen i förskolans vardag

Uppdragsutbildning

Digitalt utbildningspaket som du och din personal gör i er egen takt. Utbildningen består av sex korta filmer samt ett antal samtalsövningar. I samband med varje film så presenteras samtalsövningarna. För fördjupande process så finns möjlighet att arbeta utifrån Fannys bok Lekande rätt (Studentlitteratur 2018, reviderad 2020) eller för Förskoleforum medlemmar, artiklar att jobba med i under processen. Film 1 Introduktion 5 minuter Film 2 Barnkonventionen 15 minuter Film 3 Barnkonventionen i förskolan 12 minuter Film 4 Delaktighet och inflytande 17 minuter Film 5 Normer, normkritik och normkreativitet 16 min Film 6 Prövning av barnets bästa 13 minuter Målgrupp Personal i förskolan Om utbildningen Barnets rättigheter rör hela barnets liv, från rätten att leka, vila och utvecklas till rätten till delaktighet och inflytande samt att skyddas från övergrepp och diskriminering. När barnkonventionen nu har beslutats bli svensk lag aktualiseras detta. Fanny Davidsson visar med konkreta metoder och tydliga modeller hur barnkonventionen kan bli ett levande dokument i förskolan. I utbildningen berör hon hur förskolan kan lära barn om sina rättigheter, arbeta för en förskola som främjar barns rättigheter samt arbeta genom barns rättigheter i de dagliga momenten. På ett enkelt och tydligt sätt ger hon sina perspektiv på barnkonventionen; lekfullhet, normkreativitet, interaktion och delaktighet är ledorden. Genomförande Utbildningen motsvarar en heldag, men kan givetvis spridas ut över längre tid i er egen takt. Mål Att ge personalen i förskolan kunskap och verktyg till att genomföra ett professionellt och stöttande bemötande av barn som har ett utåtagerande beteende, samt att förstå och hantera sina egna känslor i konfliktfyllda situationer.

Seminarietillfällen

Inga planerade tillfällen.

Bokningsförfrågan

Denna utbildning kan bokas till det tillfälle och den plats som bäst passar era behov. Kontakta oss för vidare diskussion om hur just er utbildning kan se ut.

Bokningsförfrågan

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer