Sverige
Privatperson Logga in

Barnkonventionen i förskolan

Uppdragsutbildning

Målgrupp Personal och rektorer inom förskola Om utbildningen Barnkonventionen är från 1 januari 2020 en del av svensk lag. För att det ska få betydelse behöver verksamma inom alla skolformer för barn och ungdomar förbättra sin kompetens inom området. Vad innebär egentligen lagtexten och vilka konsekvenser bör den få? Marie Karphammar, barnrättsjurist och Lou Rossling, föreläsare och pedagog varvar teori med värme och humor om vad barnkonventionen innebär i det dagliga arbetet i förskolans verksamhet. Innehåll Barnkonventionens bakgrund och ställning fr.o.m. 2020-01-01. Vad blir skillnaden i förskolans verksamheter? Barnkonventionens innehåll. Barnkonventionens grundprinciper och barnsyn. Barnkonventionen i förhållande till svensk lagstiftning, läroplan och innebörder i barnkonventionens barnsyn i det praktiska arbetet med barn i förskolan. Mål med en rättighetsbaserad förskola. Implementering av ett rättighetsbaserat arbete i förskolans verksamhet. I utbildningen ingår boken Implementering av barnkonventionen - med hjärna och hjärta (2019, Studentlitteratur) Genomförande Heldag, 9.00-16.00 Mål Målet med utbildningen är att deltagarna får en övergripande kunskap om barnkonventionen och vad det innebär att implementera barnkonventionen i den egna verksamheten.

Seminarietillfällen

Inga planerade tillfällen.

Bokningsförfrågan

Denna utbildning kan bokas till det tillfälle och den plats som bäst passar era behov. Kontakta oss för vidare diskussion om hur just er utbildning kan se ut.

Bokningsförfrågan

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer