Läs för ditt barn

Uppdragsutbildning

Målgrupp Vårdnadshavare till barn i åldern 0–6 år. Föreläsningen vänder sig till såväl ovana som flitiga högläsare. Om föreläsningen Att läsa högt för sitt barn är att dela en stund av gemenskap, värme och närhet. Högläsningen ger även barnen en språklig upplevelse som kan vara grunden till en lyckad skolgång. Böckerna blir en gemensam erfarenhet att samtala om och komma tillbaka till. Barnets längtan efter att kunna läsa på egen hand väcks i samspelet mellan vuxen, barn och bok. I föreläsningen ger Maria Heimer svar på frågor som: Varför är det bra att läsa högt? Hur är man en läsande förebild? Hur går man till väga för att få barn att tycka om böcker och att höra berättelser? Välkommen till en föreläsning som inspirerar till att läsa högt och som ger dig många konkreta högläsningstips i vardagen. Mål med föreläsningen Att deltagarna får med sig insikt och kunskap om varför högläsningen är så viktig för barn samt få konkreta exempel på hur man genom högläsning väcker barns nyfikenhet på berättelser och böcker, hur man kan samtala om det lästa och hur man är en läsande förebild.

Seminarietillfällen

Inga planerade tillfällen.

Bokningsförfrågan

Denna utbildning kan bokas till det tillfälle och den plats som bäst passar era behov. Kontakta oss för vidare diskussion om hur just er utbildning kan se ut.

Bokningsförfrågan

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer