Medkänslans pedagogik

Uppdragsutbildning

Personal i förskola och förskoleklass, men även lärare i skolans lägre åldrar, specialpedagoger, kuratorer och psykologer Stökiga barngrupper och stressade vuxna som famlar efter snabba lösningar och ”en lugn stund”. Yttre krav och inre förväntningar som staplas på varann leder lätt till upplevelsen av en krävande vardag. För både barn och vuxna. Är det dags att dra i nödbromsen och fokusera mer på trygghet, medkänsla och lugn som grund för barns lärande och utveckling? I värdegrunden och uppdraget ingår att stärka barns medkänsla och inlevelse i andra människors situation. Ändå säger många att barn idag är mindre empatiska och mer jagcentrerade än tidigare och att svordomar och diskriminering letat sig nedåt i åldrarna. För att få barn att fungera bra tillsammans med öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar behöver de stöd att utveckla några grundläggande färdigheter: självkännedom, empati och medkänsla. Det lägger grunden för ett fortsatt utforskande och lärande, goda relationer, fantasi och den viktiga leken. Mindre stress och mer medkänsla – hönan eller ägget, vad kommer först? Hjärta och hjärna – barns känslomässiga utveckling, anknytning och affektreglering Grundaffekter och affektsmitta – varför jag känner som du känner Känslor, stress och motivation – så kartlägger vi stressnivån och gör något åt den Vän med dina känslor – så hjälper du barn att utveckla en inre, självreglerande röst Varför har en del barn ett större behov av att synas, höras och få sin vilja fram än andra? Nycklar till hur vi hjälper barnen att må och fungera bättre Empatitrött eller hög av medkänsla? Ta hand om dig själv – också! Medkänslans pedagogik – metodgenomgång och koppling till läroplanen Teori och forskning varvas med konkreta exempel och levande berättelser, humor och igenkänning. Genomförande Föreläsning halvdag Mål Få en ökad kunskap och förståelse om hur man kan stärka barns empatiska förmåga.

Seminarietillfällen

Inga planerade tillfällen.

Bokningsförfrågan

Denna utbildning kan bokas till det tillfälle och den plats som bäst passar era behov. Kontakta oss för vidare diskussion om hur just er utbildning kan se ut.

Bokningsförfrågan

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer