Barn, kris och trauma

Uppdragsutbildning

Målgrupp Specialpedagoger verksamma i förskolan Om utbildningen Barn som upplever en svår händelse, t.ex. skilsmässa eller olycka, kan reagera med både känslor och beteende. De som utsätts för stora påfrestningar över tid, till exempel våld i hemmet, krig och flykt kan få stora traumarelaterade behov. Specialpedagogen är ofta den som handleder och stöttar pedagogerna. I denna workshop fördjupar vi oss teoretiskt och praktiskt kring barn, kris och trauma. Vi går också in på hur man bedriver handledningen av pedagogerna. Det finns stor potential för förskolans pedagoger att ge ett barn i kris gott stöd samt bidra till ett utsatt barns möjlighet till återhämtning och läkning. I utbildningen varvas föreläsning med gruppdiskussioner, arbete med fall och filmklipp. Genomförande Seminarium heldag Mål Fördjupad teoretisk kunskap om kris och trauma hos barn samt praktiknära kunskap om handledning av pedagoger.

Seminarietillfällen

Inga planerade tillfällen.

Bokningsförfrågan

Denna utbildning kan bokas till det tillfälle och den plats som bäst passar era behov. Kontakta oss för vidare diskussion om hur just er utbildning kan se ut.

Bokningsförfrågan

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer