Att möta förskolebarn med trauma eller svåra upplevelser

Uppdragsutbildning

I förskolan möter vi många barn som har varit med om svåra påfrestningar, vissa i så stor grad att de traumatiserats. Vad ska vi tänka på i mötet och hur skapar vi goda förutsättningar för dessa barn där utsattheten och sårbarheten inte alltid syns så tydligt? Anna Hellberg lyfter både psykologiska teorier om trauma - hur påverkar svåra påfrestningar ett litet barn - och vilka konsekvenser trauma medför i den praktiska vardagen i förskolan. Med många konkreta exempel och tips tydliggör Anna hur vi skapar verksamheter där dessa barn får känna sig värdefulla, utvecklas och må bra. Genomförande 1,5-2 timmar eller enligt önskemål Mål Kunskap och metoder att använda i mötet med barn som haft svåra upplevelser. Målgrupp Förskollärare, specialpedagoger och chefer i förskolan.

Seminarietillfällen

Inga planerade tillfällen.

Bokningsförfrågan

Denna utbildning kan bokas till det tillfälle och den plats som bäst passar era behov. Kontakta oss för vidare diskussion om hur just er utbildning kan se ut.

Bokningsförfrågan

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer