Sverige
Privatperson Logga in

Barnkonventionen i förskolans vardag

Uppdragsutbildning

Målgrupp Personal i förskolan Om utbildningen/seminariet Barnets rättigheter rör hela barnets liv, från rätten att leka, vila och utvecklas till rätten till delaktighet och inflytande samt att skyddas från övergrepp och diskriminering. När barnkonventionen nu har beslutats bli svensk lag aktualiseras detta. Fanny Davidsson visar med konkreta metoder och tydliga modeller hur barnkonventionen kan bli ett levande dokument i förskolan. I seminariet berör hon hur förskolan kan lära barn om sina rättigheter, arbeta för en förskola som främjar barns rättigheter samt arbeta genom barns rättigheter i de dagliga momenten. På ett enkelt och tydligt sätt ger hon sina perspektiv på barnkonventionen; lekfullhet, normkreativitet, interaktion och delaktighet är ledorden. Genomförande Utbildningen består av två halvdagsseminarier. På första seminarietillfället får deltagarna uppgifter som sedan följs upp under det andra seminariet. I kursavgiften ingår boken Lekande rätt (Davidsson 2018) Mål Kunskap om barnets rättigheter utifrån barnkonventionen och läroplanen samt redskap att förverkliga rättigheterna i förskolan genom reflektionsfrågor och övningar för pedagoger, barn och föräldrar.

Vill du veta mer?

Läs vår intervju med Fanny Davidsson.

Seminarietillfällen

Inga planerade tillfällen.

Bokningsförfrågan

Denna utbildning kan bokas till det tillfälle och den plats som bäst passar era behov. Kontakta oss för vidare diskussion om hur just er utbildning kan se ut.

Bokningsförfrågan

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer