Sverige
Privatperson Logga in

Att möta och förebygga explosivt beteende i förskolan

Uppdragsutbildning

Digitalt utbildningspaket som du och din personal gör i er egen takt. Utbildningen består av en film på 2 h. I samband med filmen så presenteras samtalsövningarna och andra övningar. Vi presenterar även en längre process där vi kombinerar filmerna med läsning ur Anna Hellbergs bok ”Psykologi i förskolans vardag” eller av artiklar på Förskoleforum att jobba med i under processen. MÅLGRUPP Utbildningen riktar sig till personalen och förskolerektorer i förskolan samt alla som arbetar med barn i förskoleålder m.fl. OM UTBILDNINGEN En del barn har svårt att reglera sina känslor och att hantera både det som bubblar upp inuti dem och det som händer i omgivningen. Som pedagog behöver man både ha förståelse för vad ett explosivt beteende hos ett barn kan handla om och strategier i stunden när ett kaosläge är ett faktum. Vi behöver kunskap och ett medvetet förhållningssätt hos pedagoger om hur vi förebygger och hanterar explosivt beteende med tillgängliga lärmiljöer för att främja utvecklingen på bästa sätt. -Vad kan orsaka ett explosivt beteende? - Hur möter vi explosivt beteende i stunden på bästa sätt? - Hur förebygger vi explosivt beteende i våra verksamheter? - Relationen som skyddsfaktor - Affektsmitta och ett lågaffektivt förhållningssätt GENOMFÖRANDE Utbildningen motsvarar en halvdag, men kan med fördel delas upp över tid i den takt som passar er. MÅL Att ge personalen i förskolan kunskap och verktyg till att genomföra ett professionellt och stöttande bemötande av barn som har ett utåtagerande beteende, samt att förstå och hantera sina egna känslor i konfliktfyllda situationer.

Seminarietillfällen

Inga planerade tillfällen.

Bokningsförfrågan

Denna utbildning kan bokas till det tillfälle och den plats som bäst passar era behov. Kontakta oss för vidare diskussion om hur just er utbildning kan se ut.

Bokningsförfrågan

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer