Sverige
Privatperson Logga in

Praktisk naturvetenskap i förskolan

Uppdragsutbildning

Ofta fascineras barn av det som händer runt omkring dem och de har många frågor och tankar som faller inom det naturvetenskapliga området. De är nyfikna och undersökande och har spontant många av de egenskaper som eftersträvas i ett naturvetenskapligt arbetssätt. Det gäller att se dem och stötta barnet så att detta förvaltas och utvecklas på ett framgångsrikt sätt. Det kan pedagogen göra både genom att skapa möten för naturvetenskap och ta vara på de naturliga tillfällen som uppkommer genom barnens lek. Kursen syftar till att pedagogen ska få möjlighet att utvecklas i att se och upptäcka naturvetenskap i barnens lek och hur man kan tydliggöra och jobba vidare med den. Vi visar praktiska exempel på lekar och övningar som man kan utföra i barngruppen och lyfter diskussionsfrågor som man kan ha som stöd i kollegiet.

Seminarietillfällen

Inga planerade tillfällen.

Bokningsförfrågan

Denna utbildning kan bokas till det tillfälle och den plats som bäst passar era behov. Kontakta oss för vidare diskussion om hur just er utbildning kan se ut.

Bokningsförfrågan

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer