Sverige
Privatperson Logga in

Malin Valsö om att skriva för Studentlitteratur

Malin Valsö är legitimerad psykolog och föreläsare såväl som författare hos Studentlitteratur. Hon har skrivit Fysisk lärmiljö - Optimera för trygghet, arbetsro och lärande och håller föreläsningar och utbildningar på samma ämne.

Kan du berätta kort om skrivprocessen?

Jag skrev ungefär på halvtid under nästan ett halvår. Jag skrev på arbetstid, men det innebar att jag kunde ta betydligt färre uppdrag än jag annars skulle ha gjort. 

Varför valde du Studentlitteratur som förlag?

För att jag fick så fin kontakt med min förläggare Susanna Magnusson. En god samarbetsrelation är helt avgörande för mig när jag skriver boken, att det finns en bra dialog och ett engagemang hos förläggaren, redaktören och andra. Att skriva är ett ensamjobb, då blir det särskilt viktigt att både få dela framgångar och motgångar med någon och att få konstruktiv feedback.

Hur har dina kontaktpersoner på förlaget kunnat hjälpa dig under skrivprocessen?

Massor! Framförallt har jag tillsammans med min fantastiska förläggare Susanna Magnusson kunnat bryta ner skrivprocessen och stämma av regelbundet, vilket gjort att jag känt att jag kommit framåt och kunnat hålla energin och lusten uppe. Vi har tänkt tillsammans både kring målgrupp, bokens struktur och layout, språket och mycket annat. 

Hur upplever du att Studentlitteratur har arbetat med marknadsföringen av din titel?

Genom utskick, på konferenser och på bokmässan. Mycket har jag gjort själv genom mediakontakter.

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer