Sverige
Privatperson Logga in

Marknadsföring

Vi marknadsför till rätt målgrupp

När din bok eller digitala tjänst ligger i slutet av sin produktionsfas påbörjas marknadsföringsarbetet. Genom vårt breda kontaktnät och den marknadskunskap vi har inom de ämnesområden där vi verkar, såväl inom som utanför den akademiska världen, kan du vara säker på att ditt alster når ut till rätt målgrupp. Dessutom erbjuder vi en av branschens högsta royalty.

Bland marknadsföringsaktiviteterna kan nämnas att:

  • Vi presenterar din bok återkommande i nyhetsfoldrar och ser till att den exponeras på mässor, ämneskonferenser och lärarträffar där våra förläggare och säljare medverkar.
  • Vi skickar erbjudanden och information till lärare på relevanta institutioner och skolor. Vid förfrågan skickar vi kostnadsfria provexemplar av boken.
  • Vi presenterar din bok i våra digitala nyhetsbrev.
  • Vi exponerar och säljer boken genom våra många återförsäljare och på vår webbplats studentlitteratur.se – en viktig försäljningskanal med över 650 000 besökare per år.
  • Våra förläggare berättar om din bok vid sina personliga besök på institutioner och skolor.
  • Vi informerar lämplig press via pressmeddelanden för att öka chansen att just din bok blir recenserad.

Din bok är alltså i goda händer!

Du får mer när du blir författare

Som författare hos oss får du möjligheten att aktivera ett författarkonto – Mina sidor. Här får du tillgång till en omfattande guide för hela skrivprocessen. Du kan också se statistik för din boks försäljning och få veta mer om marknadsaktiviteterna för boken.

Vad kan du göra själv?

Som författare har du en viktig del i marknadsarbetet. Du kanske själv föreläser om boken och vill kunna erbjuda åhörarna att köpa den. Då kan vi t.ex. förse dig med informationsmaterial och beställningskuponger. Du kanske har egna idéer om hur vi bäst kan nå ut med information om din bok eller din digitala tjänst? Våra förläggare diskuterar gärna dina förslag och idéer med dig.

Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer